Meedoen

Burgerkracht Limburg

Wij maken Limburgers krachtiger door hun zelfredzaamheid te versterken en hun participatie in de samenleving te vergroten.

  • Adviseurs in burgerparticipatie
  • Wij adviseren, coachen en trainen.
  • Een kennis- en expertisecentrum
  • Wij verzamelen, ontwikkelen en delen kennis en inzichten.
  • Een netwerkorganisatie
  • Wij zijn goed doorverbonden met groepen burgers en maatschappelijke organisaties.

 

Wij sluiten aan op de ambities van de Provincie Limburg. Met onze activiteiten dragen wij bij aan het behalen van de doelstellingen van de Sociale Agenda 2025.

Waar

Mercator 1 Sittard

Aanmelden

Wim Venhuis - wimvenhuis@burgerkrachtlimburg.nl - (06) 28023902
Activiteitencentrum

Jeugd en jongerenwerk The Max

Ben jij tussen de 4 - 12 jaar oud en kom je graag in contact met andere kinderen of wil je een leuke activiteiten bijwonen? Kom dan naar het jongerenwerk in de wijk. Bij ons in het jongerencentrum kun je van alles ondernemen zoals, een potje voetbal, creatief aan de slag of leuke spellen ondernemen en nog zo veel meer. Jij bent van harte welkom!

Ook zijn wij te vinden op social media, neem vooral een kijkje voor meer informatie. Facebook: Daisy JENS

Tot snel!

Waar

Kastanjelaan 140 Hoensbroek

Aanmelden

Daisy Peeters - dpeeters@jenshelpt.nl - 06 41 32 15 24
Ontmoeten

Stadouders

You need a city to raise a child www.stadouders.nl

Aanmelden

Jacques Giesbertz - info@buzzychain.nl - 648336765
Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

  1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
  2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
  3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145 Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl - 648441235
Kleding

Care & Share

Team Care & Share bestaat uit een groep mensen met een hart voor mensen die het financieel niet breed hebben. We zijn dit project een aantal jaar geleden begonnen in een kerk. Na een tijdje zijn we tijdelijk gestopt, maar vanuit geloof, liefde en het willen helpen van mensen zijn we begin 2018 weer begonnen voor onszelf met het inzamelen van kleding voor de gratis kledingdagen die wij organiseren.

Sinds die tijd is Care & Share al weer flink gegroeid en verbeterd door jullie hulp en onze vrijwilligers.

Het is eigenlijk jammer dat er zoveel verborgen armoede is in Nederland en zoveel mensen het niet breed hebben. Maar zolang het nodig en mogelijk is zullen wij gratis kledingdagen blijven organiseren om een ieder die het goed kan gebruiken een steuntje in de rug te geven, door wat wij samen met jullie doen. Door te delen wat je hebt dragen wij samen een steentje bij aan een goede gezamenlijke maatschappij. Houd onze website en/of facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven over onze ontwikkelingen.

Aanmelden

Roger Piepot - info@careenshare.nl
Activiteitencentrum

LEVANTOgroep locatie Tant Emma

In Tant Emma, de buurtwoonkamer van Hoensbroek, is het altijd gezellig. Het is een dagbestedingslocatie van LEVANTOgroep waar iedereen welkom is voor een lekker kopje koffie of een praatje. Er is een keuken waar je allerlei werkzaamheden kunt doen van afwassen tot koken, maar ook een naaiatelier en kledingwinkel. Ook zijn er activiteiten ter ontspanning, zoals wandelen en muziek maken. Tant Emma is echt een veelzijdige en gezellige plek waar je mensen kunt ontmoeten en samen bezig kunt zijn.

Waar

Akerstraat Noord 262 Hoensbroek

Aanmelden

Wim Koumans - wim.koumans@levantogroep.nl - 641643739
Administratiekantoren

LEVANTOgroep locatie Oase

Oase is een activiteitencentrum van LEVANTOgroep. Je kunt er op een laagdrempelige manier kennismaken met dagbesteding. Het activiteitenprogramma is voor een breed publiek toegankelijk en is gericht op persoonlijke groei. Je kunt deelnemen aan creatieve activiteiten zoals schilderen of recreatieve activiteiten als wandelen of bingo. Of leef je uit in sport en spel, zoals fitness of teamsport. Ook kun je er vaardigheden trainen. Bijvoorbeeld geheugentraining en ontspanningsoefeningen.

Waar

Koestraat 87 Hoensbroek

Aanmelden

Esther Reijn-Bijker - esther.reijn@levantogroep.nl - 611718635
Buurtinitiatief

Gebrook Sjtraolt

Met Gebrook Sjtroalt willen wij Hoensbroek laten stralen, shinen en opvallen.

Zodat de inwoners van Hoensbroek en omstreken kunnen genieten van al het moois dat aan de huizen te zien is. 

Wandelen mag gelukkig wel in coronatijd.

Doe jij ook mee?

Volg ons gerust op Facebook

Aanmelden

Simone Gollesch - s.gollesch@gmail.com - 639295918
Hulpverlening

Schuldhulpmaatje

Als je worstelt met je administratie en/of financiën, dan heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress, daardoor kan het geburen dat je niet meer helder kunt nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen met jou naar oplossingen te zoeken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Aanmelden is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmparkstad.nl (hulpvraag Heerlen) of bel 045-5602525. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken. Je kunt wekelijks op meerdere momenten in Buurtpunt de Koffiepot terecht. Mocht het nodig zijn, dan maken we een afspraak bij jou thuis.

Waar

Kruisstraat 103 Heerlen
Activiteitencentrum

The Max, jongerencentrum

The Max is er voor jou! Een jongerencentrum van Alcander dat bol staat van de activiteiten voor jongeren van alle leeftijden. Zoek een leuke activiteit uit of ga een kijkje nemen bij Daisy , Touria in petto hebben voor jou en de andere kinderen van jou leeftijd.

Waar

Kastanjelaan 140 Hoensbroek

Aanmelden

Daisy Peeters - dpeeters@jenshelpt.nl
Ontmoeten

Ridder Hoen Park

Het Ridder Hoen Park is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. In het RHP worden geregeld kleinschalige evenementen georganiseerd door vrijwilligers die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo komt ieder jaar de Paashaas op bezoek, worden er wandeltochten, fietstochten georganiseerd, is er ieder jaar een muzikantentreffen, wordt er wekelijks onderhoud in het RHP uitgevoerd, waar de vrijwilligers samen op een ontspannen manier tuinieren, koffiedrinken en een sociaal praatje maken, is er een echte imker met bijen in het park aanwezig, is er natuur educatie en nog veel en veel meer. Komt gerust eens langs om een praatje te maken en een kopje koffie te drinken en of te helpen als vrijwilliger. Wees welkom.

Waar

Kasteel Hoensbroeklaan  Hoensbroek

Aanmelden

Patrick Essers - essersp@telfort.nl
Bibliotheek

Mini Bieb bij de buren van Sjef

Buren van Sjef is een buurtinitiatief van bewoners in de wijk rondom het Sjef Diederenpark. De initiatieven zijn bedoeld om meer saamhorigheid en gezelligheid in de buurt te creëren.

Bij de buren van Sjef is ook minibieb te vinden voor de lezers in Hoensbroek.

Waar

Sint Josephstraat 21 Hoensbroek
Zoom